Pojan lätkäkevät oli tiukka ja ajoittain liiankin jännä :o) Loppu hyvin, kaikki hyvin: aluehopeaa tuli! Nämä mokkapalat menivät ekaan play off-peliin, joka pelattiin jo maaliskuun puolella.

Vinkki: nykyään käytän mokkapaloihin aina Reilunkaupan "Green & Black's" Organic -kaakaota, se on herkullisen täyteläistä :o)

Ohje on mukailtu yläasteaikaisesta köksänkirjastani Keitämme ja leivomme (kaksinkertainen annos). Käytän ikivanhaa peltiä, joka on kooltaan n. 30x35 cm, siihen tämä annos on aika mukavan kokoinen. En ole niin kovin mittatarkka, joten mokkapalat ovat aina vähän erilaisia.. Mutta harvoin näitä on joutunut tuomaan takaisin jäähallilta :o)

Pohja:

200 g margariinia

4 munaa

3 dl sokeria

4 rkl kaakaojauhetta

4 tl leivinjauhetta

4 tl vaniljasokeria

2 dl maitoa

Kuorrutus:

100 g margariinia (tai voita)

4 rkl kahvia

4 rkl vaniljasokeria

n. 7 dl tomusokeria

Ohje:

1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sulata margariini. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.

2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää munavaahtoon jauhoseos, sulatettu margariini ja maito vuorotellen vähän kerrallaan ja varovasti sekoittaen.

3. Levitä taikina leivinpaperille pellille ja paista kypsäksi uunin keskiosassa (n. 12 min)

4. Sulata kuorrutuksen rasva kattilassa, lisää siihen kahvi, tomusokeri, vaniljasokeri ja kaakaojauhe. Sekoita kuorrutus tasaiseksi ja levitä se vähän jäähtyneelle levylle. Ripottele nopeasti kuorrutuksen päälle nonparelleja tai esim. kookoshiutaleita.