Keppiheppa kyseli solmusuojan käytöstä ja tässä lupaamani "väkäsmallin" käyttövinkki. Tämä on samanlainen kuin sinulla näytti olevan kivikorussa.

Vaijeri pujotetaan solmusuojan reiästä. Sitten litistetään puristushelmi, ensin tosin vaijerin pään voi jättää pikkuruiseksi lenkiksi, jotta olisi kaksinkertaisena puristushelmen alla. Litistäminen pitää tehdä voimalla, jotta pysyy käytössä. Sitten solmusuoja laitetaan puristushelmen päälle ja väkäseen laitetaan lukko ja taivutetaan kiinni. Eli näitä solmusuojia käytetään korun päissä. Hiukan erilaisen "väkäs"solmusuojan käyttö on kuvattu täällä.

Toisenlaista solmusuojaa en saanut kuvattua, kai on niin pieni "kikkula", ettei tullut hyvää kuvaa.. Mutta kurkkaapa täältä alhaalta puristushelmen suoja. Tuollainen taivutetaan varovasti solmun tai litistetyn puristushelmen päälle ja näyttää metallihelmeltä valmiissa korussa. Noita hankin vihdoin messuilta, pariin koruun pitäisi lisätä. Ovat hyviä siinäkin mielessä, että niiden alta litistetty puristushelmi ei pääse ikävästi kutittamaan ihoa.

Toivottavasti tästä oli hiukan apua :o)