Tämän idean bongasin ehkä noin 10 vuotta sitten muistaakseni Kodin Kuvalehdestä ja sen jälkeen melkein joka joulu olen "huurruttanut" omenoita. Tekeminen on helppoa ja nopeaa: omenat sivellään kokonaan kananmunanvalkuaisella pullasudilla ja kieritetään sokerissa. Tasaisen pinnan aikaansaaminen vaatii vähän harjoittelua. Jos epäonnistuu, niin helppo huuhdella pois ja kuivata omena.. Valmiit omenat annetaan kuivua ja asetellaan sitten vadille tms.. Vielä paremmalta näyttävät kokonaan tummanpunaiset omenat, mutta niitä en ensin kaupassa nähnyt enkä sitten nämä pussitettuani enää viitsinyt vaihtaa. Päärynöitäkin voisi kokeilla..

Mielestäni näin omenat ovat jouluisen näköisiä ja näiden tekeminen on kivaa puuhaa vaikka lastenkin kanssa. Pikkukissan kanssa oli todella haastavaa, kun tassut ovat niin ehtiväiset :o) Ihan tasaista jälkeä en pikkuapulaiseni kanssa onnistunut saamaan..

Hyvää Joulunjatkoa!